در گذشته خانه مکانی بود که هم رفاه و آسایش را برای افراد خانواده تامین میکرد و هم تصویری از باورها و اعتقادات مذهبی را به تماشا می گذاشت.
در گوشه و کنار استان کرمان خانه های ارزشمند هنوز با شکوه و آرام به دنیای آپارتمانی با بناهای عمودیش فخر می فروشند. کرمان روز به سهم خود و برای ادای دین به این میراث فاخر سعی در شناساندن و یادآوری آن ها به مخاطبان خود، دارد.
نیاکان ما، در ساخت فضایی برای زندگی به چنان نکات ظریف و حایز اهمیتی توجه داشته اند که می توان آن را به عنوان یکی از زمینه های بالندگی قلمداد کرد. خانه مکانی بود که هم رفاه و آسایش را برای افراد خانواده تامین میکرد و هم تصویری از باورها و اعتقادات مذهبی را به تماشا می گذاشت. از دستگیره ی زنانه و مردانه گرفته، تا درونی و اندرونی و… همه و همه بیان گر غیرت و ایمان قلبی مردم این دیار است. در خانه ها هرگز مستقیما به حیاط گشوده نمی شد و همیشه با خم و پیچ هایی همراه بود تا محارم از نگاه بیگانه در امان باشند. معمولا حوضی در وسط و چهار باغچه ی کوچک در چهار طرف آن وجود داشت تا فضای تابستان کویر را لطافت و طراوت بیشتری ببخشند.اطاق های زمستانی با صفه ها و اطاق های تابستانی فرق داشت و ظرایف مختلف دیگری در قسمت های گوناگون به کار می رفت تا فضای خانه، دلنشین و آرام بخش باشد و چنین است که گاه هنوز هم خانه های قدیمی حتی با مساحت اندک از این خصوصیت برخوردارند.
در گوشه و کنار استان کرمان این خانه های ارزشمند هنوز با شکوه و آرام به دنیای آپارتمانی با بناهای عمودیش فخر می فروشند و چشم به توجه مسئولان میراث فرهنگی و گردشگری دوخته اند.
کرمان روز به سهم خود و برای ادای دین به این میراث فاخر سعی در شناساندن و یادآوری آن ها به مخاطبان خود، دارد. و این هفته پیشنهاد ویژه خود را به معرفی “خانه بهادرالملک” اختصاص داده است که با قدمتی بیش از یکصد سال در شهر بردسیر واقع شده و از بناهای خاطره ساز این شهر به شمار می رود. بانی آن بهادرالملک، برادر میرزا آقاخان کرمانی است.
این بنا همچون اکثر ابنیه دوره قاجاریه این بخش از کشور، با پلان حیاط مرکزی و فضاهای اطراف ساخته شده است بدین نحو که در جبهه شمالی حیاط اطاق بزرگی است که اصطلاحا به آن سه دری می گویند. در جبهه جنوبی آن، تالار وسیعی تعبیه شده است و سایر فضاهای جبهههای شرقی و غربی شامل انبارها، اتاقهای خدمه و مطبخ می شود که درخدمت فضای اصلی خانه بوده است. در ساخت این خانه از خشت خام و آجر استفاده شده و از زیباترین بخش های آن می توان به قسمت زیرین برج که محل عبور عموم مردم است اشاره کرد.
مشخصاتی که از خانه بهادرالملک گفته شد از کتاب “کرمان در آینه گردشگری” نوشته سید محمدعلی گلاب زاده انتخاب شده است. اگر شما هم اطلاعات و یا عکسی از این خانه در اختیار دارید می توانید با ما به اشتراک بگذارید تا به معرفی این خانه تاریخی افزوده گردد.
بردسیر ، پیشنهاد ویژه ، خانه بهادرالملک ، خانه های تاریخی